Gamborg B-5 Basic Medium

Item number: MD1010

Category: Gamborg B-5

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Originally developed for the culture of Glycine max (soybean). Contains vitamins, macro- and micronutrients such as described by Gamborg et al. (1968).

Tested in plant tissue culture

Powder, dissolve in Water. Dosage 3.05 g/l




References:

Gamborg, OL, RA Miller & K Ojima. 1968. Nutrient requirements of suspension cultures of soybean root cells. Experimental cell research 50(1):151-158


Media components: macro elements micro elements vitamins & organics
Release class: Release class 0
GHS-Pictograms: 07
GHS signal word: Warning
Dosage: 3.169 g/l
Hazard Statements: H315-H319-H335-H412
Precautionary Statements: P273-P280
Storage Temperature: 2 - 8 °C

Achtung!

GHS symbol 07 Exclamation mark
H315: Verursacht Hautreizungen
H319: Verursacht schwere Augenreizung.
H335: Kann die Atemwege reizen.
H412: Schädlich für Wasserorganismen, mit langfristiger Wirkung.
   
P273: Freisetzung in die Umwelt vermeiden.
P280: Schutzhandschuhe / Augenschutz / Gesichtsschutz tragen.
P305+P351+P338: BEI KONTAKT MIT DEN AUGEN: Einige Minuten lang behutsam mit Wasser spülen.
Vorhandene Kontaktlinsen nach Möglichkeit entfernen. Weiter spülen.
Aussehen: Pulver
Aggregatzustand: fest
Lagerung: 2 - 8 °C

Zusammensetzung

Makronährstoffe
Natriumdihydrogenphosphat NaH2PO4 130,440 mg/l
Calciumchlorid CaCl2 113,230 mg/l
Ammoniumsulfat (NH4)2SO4 134,000 mg/l
Kaliumnitrat KNO3 2500,000 mg/l
Magnesiumsulfat MgSO4 121,560 mg/l
Mikronährstoffe
Kupfer(II)Sulfat Pentahydrat CuSO4· 5 H2O 0,025 mg/l
Cobalt(II)Chlorid Hexahydrat CoCl2· 6 H2O 0,025 mg/l
Eisenchelat FeNaEDTA 36,700 mg/l
Borsäure H3BO3 3,000 mg/l
Kaliumiodid KI 0,750 mg/l
Mangan(II)Sulfat Monohydrat MnSO4 · H2O 10,000 mg/l
Natriummolybdat Dihydrat Na2MoO4· 2 H2O 0,250 mg/l
Zinksulfat Heptahydrat ZnSO4· 7 H2O 2,000 mg/l
Vitamine
myo-Inositol 100,000 mg/l
Nikotinsäure 1,000 mg/l
Pyridoxin HCl 1,000 mg/l
Thiamin HCl 10,000 mg/l

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